RHFT hulladékbeszállítás

Tisztelt Partnerünk!

A Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT) püspökszilágyi telephelyére történő hulladékbeszállítás menete a következő:

  • 1.A radioaktív hulladék átvételét csak akkor tudjuk biztosítani, amennyiben az Önök cége az RHK Kft.-vel megköti a radioaktív hulladékok beszállítására vonatkozó keretmegállapodást. Felhívom figyelmüket, hogy amennyiben 2015. előtt már rendelkeztek ilyen megállapodással, akkor azt a változások miatt meg kell újítani. A megállapodás és mellékletei itt, a honlapon letölthetők. A Megállapodás 4 példányát aláírva legyenek szívesek eljuttatni cégünknek (cím: Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. 7031 Paks, Pf: 12. Hrsz: 8803/2).
  • 2.A radioaktív hulladékok bejelentése az elektronikus hulladék bejelentő modulon  keresztül történik, a belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót a keretmegállapodást követően kollégánk fogja eljuttatni Önökhöz. Amennyiben sugárforrást, vagy nukleáris anyagot kívánnak leadni, kérjük, hogy az elektronikus bejelentő modulba töltsék fel azok hatósági adatlapját.
  • 3.A beérkező hulladékbejelentést kollégáink ellenőrzik, melynek során megvizsgálják, hogy a bejelentett radioaktív hulladék, illetve annak csomagolása a társaságunk Hulladék Átvételi Követelményeinek  megfelel-e. Amennyiben szükséges, helyszíni szemle keretében egyeztetjük a kérdéses pontokat.
  • 4.A hulladék adatlap ellenőrzése után az Atomtörvény 2. melléklete alapján megállapítjuk a befizetési kötelezettséget, melyről egy „Tájékoztatás befizetési kötelezettségről” tárgyú levelet küldünk Önöknek.
  • 5.Amennyiben a díjat írásban elfogadják, úgy Cégünk az Önökkel egyeztetett időpontban a radioaktív hulladékot elszállítja. Szállítás előtt, a hulladékátvétel során kollégáink egy utolsó ellenőrzést követően jegyzőkönyvvel átveszik a hulladékot és elszállítják az RHFT-be.
  • 6.Az elszállítás után 15 napon belül a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap számlájára kell befizetniük a tájékoztatóban meghatározott összeget. A befizetés adójellegű befizetésnek minősül, így nem áll módunkban számlát kiállítani róla.

 

RHFT elektornikus hulladékbejelentő modul elérhetősége:

https://ramenta.rhk.hu/hnyr-bm/