MILITARY SURVIVAL RUN – A verseny, amely óriásit „szól”!

2018. június 11, hétfő  |  Téma: Hírek

 

250 fő. Mindösszesen ennyien mérhetik össze tudásukat.  Idén 198-an indultak el. Az eddigi statisztikák szerint 25-26% a pályát hibátlanul teljesítők aránya! Jelen esetben talán nem közhely a közhely, miszerint a részvétel a fontos.

2011. volt az az év, amikor a Honvéd „Ezüst Nyíl” Sportegyesület Magyarországon első alkalommal rendezte meg ezt a sporteseményt kizárólag honvédelmi és rendvédelmi szervek állományainak. Akkor és azóta is a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér ad otthont a rendezvénynek. A tavalyi évtől kibővítették a résztvevői kört, így téve lehetővé a megmérettetést mások (külsősök) számára is a kb. 12 km hosszú pályán, mely hozzávetőlegesen 33 igazi akadállyal van tarkítva. (Persze, ha az akadályok komplexitását nézzük, már nem is ennyi ez a szám.)

Aki erre adja a fejét, annak tudnia kell megállás nélkül 15 km-t futni, 1 km-t úszni, otthonosan kell mozognia kötélen (vízszintesen és függőlegesen is), nem szabad félnie a magasban, elképesztő (fizikai és mentális) erővel, kitartással kell rendelkeznie. Elengedhetetlen továbbá hogy bírja a saját testsúlyos gyakorlatokat, nem szabad kétségbe esnie ingoványos, sűrű náddal benőtt területen, és az sem árt, ha jó a versenyző akadályfutásból, bár ez a verseny korántsem csupán az. Mindent összevetve: a végrehajtás sikerességének záloga az emelt szintű koordinációs, kondicionális és technikai felkészültség.

A versenyzők között ott voltak kollégáink, így öregbítve az RHK Kft., illetőleg a NRHT FBŐ hírnevét.

A résztvevők egyéni idejükkel is versenybe szálltak saját korcsoportbeli kategóriájukban, ahol remek eredményekkel büszkélkedhettek, melyek egyértelműen és hűen tükrözik rendíthetetlenségüket. Dürvanger Károly, Forrai Péter és Fülöp József pedig csapatszinten is megmérettetett, és hibátlanul teljesítve a pályát, megszerezte a nagyon is előkelő 7. helyet.

A csapat tagja: Csizovszki Zoltán, Dürvánger Károly, Forrai Péter, Forray Tibor, Fülöp József, Sebestyén Csaba

A csapat segítői: Ferenczi Sándor, Feró Krisztián

Ferenczi Sándor, a résztvevők munkahelyi vezetője a versennyel kapcsolatban elmondta, hogy az elmúlt év tapasztalatainak átbeszélése után, már január óta készülnek a megmérettetésre kihasználva mind az időjárás, mind pedig a Bátaapáti-közeli erdős területek terepi viszontagságait, nem kevés belső motivációval, illetve hivatástudattal a lelkükben. Arra a kérdésre, miszerint mi volt az, ami átsegítette a versenyzőket az esetleges mélypontokon, elsődlegesen megemlítette a csapattársakat, a saját maguk legyőzése mellett a többiekért való „nem feladást”. Ehhez párosult még az elhivatottság, a jó értelemben vett büszkeség és bizonyítási vágy. Kiemelte a szervezők és a rendezvény lebonyolításában résztvevők profizmusát. A célba érkezés után – ahogy ez számos helyen olvasható – általában a „soha többet ilyet” gondolat uralja a versenyzőket. Aztán az eredményhirdetés, majd a verseny minden pillanatára kiterjedő közös elemzés, a csapat kollektív öröme ismét ad annyi muníciót, amely egy következő, hasonló igénybevételt igénylő küzdelemre sarkall.

Az RHK Kft. tisztelettel gratulál mindannyiójuknak!