Beszélő fűtőelem a fizika órán

2017. április 2, vasárnap  |  Téma: Hírek

Új helyszínen mutatkozott be az RHK Kft. középiskolásoknak szánt rendhagyó fizikaóra-sorozata. Március 29-én a paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban jártak a társaság szakemberei. Az intézmény tizenegyedik évfolyamos diákjai a mindennapi természetes háttérsugárzás és a mesterséges sugárzás tulajdonságaival, illetve a kiégett fűtőelemek és radioaktív hulladék biztonságos kezelésének hazai gyakorlatával ismerkedtek.

Ahogy arra számítani lehetett, a város diákjai ebben az iskolában is az átlagot messze meghaladó tudással rendelkeznek a témáról, így a játékos vetélkedővel kísért előadás során szép számú jutalom talált gazdára.

Az RHK Kft. kommunikációs vezetője, Honti Gabriella előadását követően itt is levetítették a tanulóknak azt az egyre népszerűbb kisfilmet, amely egy elhasznált fűtőelem életét kíséri végig a tárolás különböző szakaszain. Az animációs rövidfilm annyira megtetszett, hogy az iskola tanárai elkérték, mert szeretnék a többi évfolyam tematikus óráin is levetíteni. Ezzel is szemléltethetik, hogy a várostól pár kilométerre, már két évtizede üzemelő Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában professzionális körülmények között, felkészült szakemberek felügyeletével folyik az atomerőmű elhasznált fűtőelemeinek tárolása.