7. Nemzetközi Agyagkő Konferencia az RHK Kft. közreműködésével

2017. február 1, szerda  |  Téma: Hírek

Hat sikeres konferencia után 2017-ben, ezúttal Svájcban, ismét megrendezik azt a nemzetközi szakmai találkozót, melynek keretein belül különböző szervezetek és szakértők oszthatják meg tapasztalataikat az agyagoknak a radioaktív hulladékok elhelyezési rendszerében természetes és mesterséges gátként való alkalmazásával kapcsolatban.

Magyarországon a nagy aktivitású radioaktív hulladékok, valamint a kiégett fűtőelemek végleges tárolására irányuló kutatás során az RHK Kft. szakemberei a Nyugat-Mecsekben található agyagkővel ismerkednek. Hazánk egyik legfontosabb kutatási projektje a Boda környékén zajló program, mely már a kilencvenes évek óta tart. Így kiemelkedően fontos, hogy kutatóink, mérnökeink külföldi tapasztalatokkal is gazdagodhassanak, melyek segíthetik a hazai program előmenetelét, tervezését.
A szeptemberi konferencia összeköti az agyag különböző felhasználásával kapcsolatos szakterületeket, szakembereket és kutatókat annak érdekében, hogy összevessék saját országuk kutatási eredményeit. A konferencia főszervezője a svájci NAGRA, együttműködve a magyar (RHK Kft.), francia (ANDRA), holland (COVRA), dél-koreai (KORAD), japán (NUMO), kanadai (NWMO), belga (ONDRAF/NIRAS), brit (RWM), svéd (SKB), cseh (SURAO) és svájci (swisstopo) szervezetekkel.
Bővebb információ és jelentkezés:
http://www.clayconferencedavos2017.com/congress.html