A Rendészet-őrzésvédelem eredményei az RHK Kft-nél 2016-ban

2016. november 7, hétfő  |  Téma: Hírek

LőgyakorlatA nukleáris iparral, a radioaktívhulladék-kezeléssel kapcsolatban a biztonság fogalma mindig elsődleges helyen szerepel. A magasan képzett szakemberek, a kiemelkedő technikai színvonal garantálják, hogy minden folyamat többszörösen ellenőrzött körülmények között, a legszigorúbb elvárásoknak megfelelően zajlik a különböző létesítményekben.

Nincs ez másként a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (RHK Kft.) esetében sem, ám ritkán lát napvilágot információ a létesítmények fizikai védelmi feladatait ellátó rendészetről, őrzésvédelemről. Tulajdonképpen ez a legnagyobb dicséret a Társaság fegyveres szervezete számára, hiszen azt jelenti, nincs miről beszélni: rendkívüli esemény nem történt, bűncselekményt a létesítmények ellen nem követtek el, a radioaktív anyagok fizikai biztonsága nem sérült.

Azonban ahhoz, hogy a telephelyek körüli lakosság és a Társaság munkatársai számára nyugodt környezetet garantáljanak, a biztonsági szakemberek részéről komoly fizikai, szellemi felkészülés szükséges. Ebbe és a 2016-os évben elért eredményekbe kaptunk betekintést Kaszás Sándortól, az RHK Kft. Rendészeti Önálló Osztályának vezetőjétől.

Az első lépés, hogy a munkakör betöltéséhez szükséges alapvető feltételeket – mint a kétévente esedékes fizikai állóképességi és szakmai elméleti képességeket igazoló vizsgák – sikeresen végrehajtották a Szervezet fegyveres biztonsági őrei.
Természetesen a hatóságok rendszeresen ellenőrzéseket tartanak abból a célból, hogy a létesítmények fizikai védelmi helyzetét megítéljék. Az ellenőrzések eredményeként a teljesített feladatok és az esetleges hibák tapasztalatai is megállapításra kerülnek, melyek garantálják a további fejlődés lehetőségét.
Ehhez a fejlődéshez biztosítja a Társaság azokat a korszerű körülményeket, melyek lehetővé teszik a fegyveres biztonsági őrség és a portaszolgálat számára, hogy az őrzésvédelmi feladatokat folyamatosan, állandó készenlétben, a legnagyobb szakszerűséggel lássák el.

Azt, hogy az őrzésvédelem kiemelkedően teljesít nem csak a vizsgálatok, ellenőrzések, de az országos, nemzetközi versenyek eredményei is alátámasztják. Ezeken a megmérettetéseken 2016-ban is kiemelkedően teljesítettek az RHK Kft. munkatársai.

A Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesülete által megrendezett VII. országos szakmai csapatversenyre, mint minden évben, 2016-ban is 3 csapatot nevezett be a Társaság. Idén, zsinórban 5. alkalommal léphetet a dobogó legfelső fokára RHK-s csapat, de a második és negyedik helyet is a Társaság kollégái hódították el.

Országos verseny:

  • I. helyezett csapat (NRHT):(Forray Tibor, Forrai Péter, Csáki Zoltán, Komlósi Zoltán, Dürvanger Károly)
  • II. helyezett csapat (RHFT): (Mezei Imre, Budai János, Misnyovszki Barnabás, Misnyovszki Zsolt, László Zoltán)
  • IV. helyezett csapat (KKÁT):(Samai Gábor, Grósz Ferenc, Molnár István, Sebestyén Csaba, Fülöp József)

Az NRHT-ban szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őröknek külön elismerés, hogy az esztergomi IPA NAV VIII. és IX. nemzetközi szituációs versenyen, hivatásos és igen erős csapatok között sikerült az élmezőnyben végezniük.

Nemzetközi verseny

A csapat tagjai: Forray Tibor, Forrai Péter, Csáki Zoltán IV. és III. helyezést értek el

Minden évben megrendeznek egy házi versenyt is, melyen a létesítményekben dolgozó fegyveres biztonsági őrök és portaszolgálati dolgozók csapatai mérik össze tudásukat. E nemes versenyzés minden évben jól szolgálja az őrségek közötti kiváló emberi- és munkakapcsolatokat, egymás jobb megismerését.

A kiemelkedő eredményeket elérőket az ügyvezető igazgató dicséretben és jutalomban részesítette.

„A 2016-os év is bizonyítja fegyveres biztonsági őreink, a kiképzésért felelős parancsnokok és előadók szakmai felkészültségének és emberi hozzáállásának magas fokát, munkahelyük és hivatásuk iránti elkötelezettségüket” – zárta le gondolatait Kaszás Sándor.