Tájoló Nap hetedszerre

2010. szeptember 29, szerda  |  Téma: Hírek

Dr. Hegyháti József és Kovács Győző országos sajtótájékoztatót is tartottIdén már hetedik alkalommal rendezték meg a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs Társulás (NyMTIT) évenkénti tájékoztató rendezvényét, a Tájoló Napot. A Boda környéki kutatómunka kapcsán megszervezett eseményen idén is több mint százan vettek részt, hogy minél többet tudjanak meg a radioaktívhulladék-tárolás hazai és nemzetközi fejleményeiről, az RHK Kft. munkájáról. Videóval a gyerekvetélkedőről.

Anna-Lena Söderblom a svéd tapasztalatokat osztotta meg a Magyar Televízió riporterévelAz idei program díszvendége a svéd Östhammar városának alpolgármestere, Anna-Lena Söderblom volt, aki az oda tervezett nagy aktivitású tároló társadalmi elfogadtatásának sikeréről beszélt.

Idén is megtelt a bodai művedőlési házDr. Hegyháti József a nagy számban megjelent újságíróknak arról is beszámolt, hogy jelenleg a bátaapáti hulladéktároló befejezése élvez prioritást, de ennek átadása, 2012 után felszabadulhatnak a források és a kapacitások, és nagyobb figyelmet szentelnek majd a bodai kutatásoknak. Az RHK Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a Paksi Atomerőműben keletkező kiégett kazetták és a majdani leszerelési hulladékok végleges elhelyezéséhez mindenképpen szüksége lesz az országnak egy nagy aktivitású hulladéktárolóra.

A horgászverseny győztese Bükkösd lett, a kupát Budai Zsolt polgármester vette átA gyerekvetélkedőn Kővágószőlős győzött, de mindenki nyert valamit

Kovács Győző, Boda polgármestere, a nyugat-mecseki társulás elnöke az itt zajló tájékoztatási tevékenység fontosságára és a helyi fejlesztések eredményeire világított rá. A tudományos program mellett a szokásos gyerekvetélkedőre és horgászversenyre is sor került. Előbbi Kővágószőlős, utóbbi Bükkösd győzelmével zárult.

A galéria megtekintéséhez a Flash Player plugin telepítése szükséges. Győződjön meg arról is, hogy böngészőjében engedélyezte a JavaScript futtatását!